Att sälja på nätet – Så bygger du en lönsam närvaro på nätet

Datum: 23 jun - 30 sep 2021

Ort: Online

Kursen innebär en orientering och fördjupning i hur du på bästa sätt kan nå en lyckad försäljning på nätet. Målet är att du efter genomgången kurs ska ha ett brett beslutsunderlag för ditt eget val av framtida strategi.
Du kommer få kunskap och verktyg i hur du bygger en professionell närvaro på nätet för en lönsam säljsatsning oavsett kanalval, samt fördelar och nackdelar med de vanligaste kanalerna. Du får även ta del av exempel från lyckade satsningar i ett flertal kreativa branscher.

I kursen ingår flera övningar och uppgifter där du bland annat ska kartlägga närliggande verksamheter, fundera över vilka mål du har, hur mycket du vill satsa av din egen tid och vilka resurser du har. Genom din egen research och möjlighet till fördjupning i ett antal workshops, får du ökad förståelse för vilken insats som krävs och hur du vill satsa i framtiden för att lyckas bättre med att sälja på nätet.

Kursen består av förinspelade filmer i kapitelform samt workshops via Zoom.

Ur innehållet:
– Vad innebär försäljning på nätet?
– Personligt varumärke
– Vad du kan erbjuda utifrån din bransch
– Hur du paketerar dig
– Strategisk plan för ditt säljarbete
– Marknadsföring
– Betalningsmodeller
– Mål och slutsatser för egen del
– Övningar, uppgifter och tips
– Checklistor
– Workshops med kursledare och extern expertis

Kursen riktar sig till dig som arbetar inom scenkonst, musik, audiovisuella medier samt bild & form och vill fördjupa dig och få strategier i hur du på bästa sätt lyckas sälja på nätet.

Arrangeras av Kulturakademin.

Läs mer och ansök senast 20 juni på Kulturakademins hemsida