Intimitet på film och tv

Datum: 12 okt 2021

Tid: 13.00 - 16.00

Ort: Zoom

De senaste åren har synen på hur arbetet med scener inom film och tv som innehåller intimitet, simulerat sex, simulerat sexuellt våld och nakenhet förändrats. Med mer kunskap om intimitet, integritet, samtycke och personliga gränser har en ny yrkesroll vuxit fram med spetskompetens inom koreografi, narrativ och förståelse för skådespelarens processer i förhållande till rollkaraktärens vilja och motivation.

Under den här interaktiva föreläsningen kommer intimitetskoordinatorn Malin B. Erikson lyfta frågor som: Vad definierar intimitet? Hur kan en koreografi ge skådespelaren mer frihet och på vilket sätt kan det fördjupa scenen?

Vidare kommer Malin belysa hur branschen tillsammans, med riktlinjer och ett tydligt ramverk, kan skapa en tryggare arbetsmiljö för alla inblandade och hur samarbetet med en intimitetskoordinator går till i praktiken.

Syftet med föreläsningen är att ge en inblick i hur det med en tydlig metod kan skapas en trygg och bra arbetsmiljö samtidigt som scenen fördjupas och är en del narrativet.

Föreläsningen ges via Zoom och riktar sig till alla olika yrkesroller inom film och tv som kommer i kontakt med intima scener.

Arrangeras av Kulturakademin.

Läs mer och ansök senast 28 september på Kulturakademins hemsida