Kroppslig gestaltning med röst och textarbete – workshop för dansare

Datum: 13 - 17 jun 2022

Tid: 10.00 - 17.00

Ort: Stockholm

Situationen i en dramatisk text samt medvetenheten om vilka kroppsliga uppgifter dansaren ger sig själv står i centrum i Annas handledning.

En mycket uppskattad workshop för dansare som vill närma sig text på ett fysiskt och lustfyllt sätt.

Anna fokuserar och intresserar sig mycket för det ”egna” arbetet i en gestaltningsprocess d.v.s. vilka val den som ska gestalta gör, vilka förutsättningar, uppgifter och beslut som hjälper kontra hindrar hen. Anna brukar utgå ifrån en dramatiskt skriven text men är sedan mån om att fokusera på det egna instrumentet; kroppen och rösten. T.ex. att undersöka var, hur och när rörelseimpulserna startar i kroppen utifrån den givna situation som en utgår ifrån.

Anna Pettersson är regissör och skådespelare. Som skådespelare har hon medverkat i en rad uppsättningar på Stockholms stadsteater och Dramaten. På tv har hon bland annat medverkat i Graven, AK 3 och Höök.

Hennes uppsättning av Fröken Julie på Strindbergs Intima Teater, med sig själv som enda medverkande, blev mycket uppmärksammad och för den belönades hon med TCO:s kulturpris, Svenska Teaterkritikernas pris och DN:s kulturpris.

Anna har regisserat ett tiotal uppsättningar, bland annat Måsen och Misantropen på Malmö Stadsteater.

Arrangeras av Dansalliansen.

Läs mer och anmäl dig senast 2 juni på Dansalliansens hemsida.