Ljudboksinläsning

Datum: 23 aug 2021

Ort: Stockholm

TeaterAlliansen arrangerar två kurser i ljudboksinläsning vecka 34 respektive 38.

Kursen vänder sig till skådespelare som vill öka sin kunskap om vad det innebär att arbeta med inläsning av ljudböcker och praktiskt pröva gestaltningsmöjligheter framför mikrofonen. Under en vecka får du en översikt av utvecklingen inom ljudboksbranschen och de förutsättningar som finns för den.

OBS! I ansökan anger du om du kan gå båda veckorna eller enbart söker till en av dem. Antagning till kurserna sker samtidigt och senast vecka 32.

Tillsammans med medarbetare från Visuellt Ljud lyssnar gruppen på, analyserar och diskuterar olika typer och genrer av uppläsning.

Deltagarna får också prova på grundläggande studioarbete med inläsning av olika typer av texter, och får en inblick i arbetsfördelningen mellan producent och inläsare samt förståelse för vad som är viktigt i arbetet före- under- och efter inläsningarna. Individuellt arbete varvas med arbete i grupp eller i par.

Kurslängden är fem dagar. Måndag eftermiddag och fredag förmiddag arbetar alla kursdeltagare i helgrupp. Tisdag, onsdag och torsdag delas kursdeltagarna i två grupper och arbetar halvdag, eftermiddag eller förmiddag. Gruppindelning sker vid kursstart. Inför varje arbetspass är det viktigt att ha utrymme för förberedelse. Denna förberedelse ligger utanför kursens tider för undervisning.

Kursen arrangeras av TeaterAlliansen i samarbete med Visuellt Ljud AB.

Läs mer och ansök senast 4 augusti på TeaterAlliansens hemsida.