Masterclass i filmregi med Maria Eriksson Hecht

Datum: 11 - 22 okt 2021

Ort: Online

– om att arbeta med barn framför kameran

Med utgångspunkt i bl.a. kortfilmen ”Skolstartssorg” (2017), som visades på över 100 internationella filmfestivaler och vann över 40 priser, har regissör Maria Eriksson-Hecht och moderator James Velasques ett fördjupande samtal om att arbeta med barn framför kameran. Fokus ligger på konkreta verktyg, tips och trix, men också på vilka svårigheter som kan uppstå och vad som är alldeles särskilt underbart unikt med just barn på film. De kommer även att prata om casting, repetitionsteknik, manusanalys och samarbetet med fotografen. Samt skillnaderna mellan att arbeta med barn/amatörer jämfört med professionella skådespelare.

Du som workshopdeltagare kommer även att kunna delta i samtalet genom frågor och inspel.

Upplägg
1 – Filmad intervju med reflektionsövning. I denna del tittar du igenom en förinspelad intervju mellan James och Maria i din egna takt och förbereder dig inför den kommande Q and A/Workshopp den 22 oktober. Skriv ner dina tankar och funderingar som väcks och ta med dem till workshoppen. I denna del ligger även Marias masteruppsats ”Att regissera barn” som vi rekomenderar att läsa igenom innan ni ses.

2 – Q and A / Workshopp den 22 oktober: I denna del leds samtalat av James Velasques mellan deltagarna och Maria Eriksson-Hecht. Era förberedda frågor besvaras i mån av tid.

Arrangeras av Kulturakademin i samarbete med Sveriges Filmregissörer – Fackförbundet Scen & Film.

Läs mer och anmäl dig senast 10 oktober på Kulturakademins hemsida