Mikrokurs i Mötet med en ung publik

Datum: 26 okt - 31 dec 2021

Ort: Online

Jobbar du med scenkonst för barn och unga och är otålig på att få möta din publik igen?

I den här mikrokursen får du veta mer om mötet med den unga publiken och vilka utmaningar som kan möta dig både före, under och efter en föreställning. I mottagandet, på scenen eller till exempel när klassrummet blir en teaterscen med en icke ”frivillig” publik. Saker kan uppstå där och då som du inte har kunnat planera in. Tänk igenom innan vilka förväntningar du har på publiken, om och hur du vill interagera med den, om det ska ingå efterföljande samtal och om du i förväg behöver ta fram lärarmaterial.

Syftet med kursen är att du ska få en inblick men även fördjupade kunskaper i hur det är att möta en ung publik, både på egen scen och på turné. Målet är att du efter den inspelade föreläsningen, samt det extramaterial som ingår i kursen, ska vara väl förberedd i mötet med barn och unga.

Danspedagogen Ulrika Liljedahl och dramapedagogen Helena Wilén från Regionteater Väst har båda stor kunskap om möten med en ung publik och delar i den här mikrokursen med sig av sina tankar och erfarenheter kring vidgat deltagande, samt ger praktiska och användbara tips. Regionteater Väst är en scenkonstinstitution som har lång erfarenhet av dans- och teaterproduktioner för enbart barn och unga.

Kursen arrangeras av Kulturakademin i samarbete med Regionteater Väst.

Läs mer och anmäl dig senast 25 oktober på Kulturakademins hemsida