Skådespelare sökes till workshop

Datum: 06 okt 2022

Ort: Stockholm och Uppsala

I projektet ”Världen bortom orden – Dyslexikraft” utforskar vi andra språk, lyssnar till andra röster, djupdyker i andra universum än det som är norm. Vi undersöker och utforskar nya vägar bortom de upptrampade. Under hösten 2022 bjuder vi in till workshops. Projektet arbetar sedan hösten 2020 med konstnärliga processer och workshops på skolor och i andra grupper och konstellationer. Berättelserna är många, vackra, såriga och rika.

I mötet med både unga och äldres erfarenheter av dyslexi synliggörs nya perspektiv. Kampen för att känna sig fri i en värld där text, bokstäver och språk har en viss logisk form vill sig inte, eller tar sig helt andra uttryck. Michaela Granit, regissör och manusskribent och Karin Lind, scenograf och konstnär är projektets konstnärliga ledare och har i samarbete med föreningen Artikel 31 och Anna Wennergren utvecklat projektet ”Världen bortom orden – Dyslexikraft” som är ett treårigt scen- och konstprojekt med stöd från Allmänna arvsfonden.

Teatermanus arbetas fram i samarbete med dramatikern Greta Sundberg. Föreställningen kommer i en senare fas att ha premiär på Västmanlands Teater, hösten 2023, och kommer baseras på ungdomarnas berättelser och vilja att gestalta sin inre och yttre verklighet.

Vi söker dig som är intresserad av att förutsättningslöst vilja vända och vrida, experimentera och utforska vårt material sceniskt tillsammans med oss!
Mer info om projektet: https://www.artikel31.se/projekt/dyslexikraft/

Workshop 1 
Torsdag 6 oktober
Fredag 7 oktober
Kl 10-17 (ramtid)
Plats: Uppsala stadsteater

Workshop 2
Fredag 14 oktober
Lördag 15 oktober
Kl 10-16 (ramtid)
Plats: Unga Klara

Workshop 3
Fredag 28 oktober
Lördag 29 oktober
Kl 10-16 (ramtid)
Plats: Unga Klara

INTRESSEANMÄLAN – Skriv gärna något kort om dig och varför du skulle vara intresserad att delta i en workshop. Skicka intresseanmälan till asker.produktion@telia.com.