Skådespeleri i tv-serier

Datum: 15 - 19 jan 2024

Ort: Göteborg

Arrangeras av Kulturakademin med stöd av Västra Götalandsregionen och Region Halland.

Kursbeskrivning
Den här kursen syftar till att finslipa ditt skådespeleri för de krav som tv-serier ställer med korta scener och många avsnitt.

Under fem dagar arbetar vi med scener i olika genrer, där du får 2-3 scener ur en tv-serie att dyka ner i. Arbetet har grunden i Stanislavskij, hjärtat i Chubbuck-tekniken (The Power of the Actor av Ivana Chubbuck) och influeras av andra skådespelartekniker så som Uta Hagen- och Meisnertekniken, Michael Chechkov samt Method Acting.

Den röda tråden utgörs av etableringen av ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Arbetet är såväl analytiskt som emotionellt, fysiskt och intuitivt. Vi går igenom tekniker för att ta fram och visa starka känslor som till exempel rädsla, sorg och förälskelse samt en metod för att gestalta förälder, barn, syskon eller barndomskamrater. Kursen går också igenom förberedelser inför inspelningsögonblicket och ger en mycket konkret metod att arbeta efter.

Målet med kursen
Målet är att du efter kursens slut kan driva din gestaltning i varje enskild scen och samtidigt vara trogen din karaktärs resa genom säsongens alla avsnitt. Du kommer också att få verktyg och tips om hur du kan förhålla dig när du har en biroll i en tv-serie. Hur gör du ett riktigt bra jobb när du har en eller ett par inspelningsdagar med skådespelare och team som kanske redan arbetat tillsammans i månader?

Vem kan söka?
Professionella skådespelare.

Läs mer om kursen och ansök senast 10 december på Kulturakademins hemsida