Sök utbildningen: Scenpoesi och Berättande på SMI

Datum: 15 apr 2024

Nu öppnar Sveriges första högskoleprogram med inriktning Scenpoesi och Berättande. Inriktningen är för dig som är yrkesverksam konstnär inom t.ex. performance, rap, sceniskt berättande, stand up, spoken word eller teater.

Under utbildningen möter du olika former av scenisk gestaltning där röst och text står i fokus och blir utbildad pedagog med möjlighet till anställning på t.ex. kulturskola.

Vad får du ut av utbildningen? Såväl tid att bredda ditt konstnärliga uttryck som att utveckla din förmåga att som pedagog stödja elevers eget skapande och självförtroende i att ta plats med röst och kropp på en scen. Utbildningen blir också en möjlighet att hitta en långsiktig och hållbar arbetssituation, med långsiktig pedagogisk anställning parallellt med din egen konstnärliga verksamhet.

Efter två år är du färdig Kulturskolepedagog (90 hp) eller så har du en Högskoleexamen (120 hp) beroende på hur mycket tid du vill lägga på utbildningen. En årskull är liten, upp till 7 studenter.

Utbildningen är CSN-berättigad.

Undervisningen sker på plats på SMI (Stockholm) två dagar /vecka, resterande är eget arbete. Många studenter på SMI bor på annan ort och veckopendlar, och har samtidigt andra jobb och uppdrag.

SÖK NU. Sista ansökningsdag: 15:e april.

Läs mer  och ansök här.