Workshop i intimitet för scen, tv och film – För alla bakom och runt omkring scen och kamera

Datum: 07 - 08 feb 2022

Tid: 09.00 - 16.00

Ort: Göteborg

En kurs för alla bakom och runt omkring scen och kamera: producenter, FAD, inspicient, kostymör, mask, scripta, fotograf etc.

Kursbeskrivning
De senaste åren har synen på arbetet med scener som innehåller intimitet, simulerat sex, simulerat sexuellt våld och nakenhet förändrats. Med mer kunskap om intimitet, integritet, samtycke och personliga gränser har en ny yrkesroll vuxit fram med spetskompetens inom koreografi, narrativ, mental hälsa och förståelse för skådespelarens processer i förhållande till rollkaraktärens vilja och motivation.

Syftet med kursen är att du får fundera kring frågor som; Vad definierar intimitet? Hur skapas en trygg arbetsmiljö för alla i teamet?

Under två dagar kommer du tillsammans med övriga deltagare utforska vad samtycke och personliga gränser innebär och hur vi med rutiner och ett tydligt ramverk kan säkerställa en trygg och säker arbetsplats för alla medarbetare. Målet är att du efter kursens slut har fått en massa nya verktyg för att kunna hantera framtida scener som innehåller intimitet, simulerat sex och/eller nakenhet.

Denna workshop är för olika yrkesgrupper inom scen, tv och film som vill utforska nya sätt att hantera arbetet med intima scener och ger en introduktion till hur samarbetet mellan intimitetskoordinator och de olika yrkesgrupperna fungerar.

Kursledare
Malin B. Erikson introducerade intimitetskoordinering till Sverige som landets första intimitetskoordinator efter att ha utbildat sig hos pionjären Ita O’Brien. Malin ingår idag i ett nätverk av intimitetskoordinatorer från olika delar i världen där hon aktivt arbetar för att implementera och utveckla intimitetskoordinatorns roll och standarder & protokoll. Till hennes repertoar finns bla. Snabba Cash (Netflix), Vinterviken (Netflix), Knutby (TV4/C More), musikvideon Moth To A Falme med The Weeknd & Swedish Housemaffia (Pine) och produktioner på Riksteater, Kulturhuset Stadsteatern, Göteborgs Stadsteater och Uppsala Stadsteater.
Malin är medgrundare till Nordic Intimacy Coordinators och Intimacy Practitioners Guild.

Arrangeras av Kulturakademin.

Läs mer och anmäl dig senast 23 januari på Kulturakademins hemsida.