Film och tv i fokus: Jobbet & livet

Datum: 26 mar 2024

Tid: 14.00 - 15.00

Ort: Stockholm

Ett seminarium om det går att få livet i synk med sitt jobb i Film & TV-branschen.

Är det möjligt att både prestera på hög nivå i sin yrkesroll och samtidigt vara en närvarande förälder, vän, släkting eller människa? När finns utrymme att tanka energi och läka kroppen när tempot är högt och dagarna är långa?

Tid: Tisdag 26 mars kl. 14.00–15.00
Plats: Stallet, Kaplansbacken 2, Stockholm

Tisdag den 26 mars kl. 14.00 bjuder Film & TV-avdelningen i Scen & Film in till ett seminarium där vi diskuterar om hur arbetssituationen ser ut på svenska arbetsplatser kopplade till TV, film och drama. Hur mycket privatliv har man egentligen möjlighet till när man jobbar på en produktion?

Att få samtal om sena schemaändringar mitt i middagen, när man sitter och äter med familj eller vänner är inte helt ovanligt. Sena ändringar leder i sin tur till att den lilla kaka av fritid och återhämtning som fanns äts upp ytterligare av extra jobb och ny planering. Det är sådant man får vara beredd på. Men hur påverkar det oss fysiskt och psykiskt egentligen? Att få sin lilla fritid och tid för återhämtning, närvaro och gemenskap konstant oväntat framskjuten, avbruten eller försenad?

Och hur mycket utrymme finns det i sin tur, på en inspelning att komma försent, för att ungen vägrade ta på sig kläder på morgonen? Hinner du ens hämta på förskolan under en inspelningsperiod? Har du tid att sitta och ta en kaffe i lugn och ro under en jobbdag och lära känna dina kollegor? Har du energi när du kommer hem att vårda de relationer du har?

Hur får man ihop kraven, pressen, stressen och tempot på jobbet med att ha familj, barn, vänner och fritidsintressen. Vad kan man kräva av sin arbetsplats för att få mer luft och ren ostörd privat tid utan att bränna broar?

Det ska vi diskutera mer på seminariet: Jobbet & Livet.

Medverkande: Seminariet gästas av Emelie Löfgren, regissör som skrivit artikeln ”Fönstret åt gårdagen” i tidningen FLM (höst 2023), Jonas Lindskog, pappa och ljudtekniker på Ljudfadern samt Eleonor Fahlén, Regionalt Skyddsombud, Scen & Film.

Anmäl dig till anmalan@scenochfilm.se senast den 24/3.
Begränsat antal platser, först till kvarn!

Seminariet kommer att filmas.