Dramaten söker attributör

Dramaten har som uppdrag att vara den ledande institutionen inom teaterns område och som nationalscen stå på högsta nivå när det gäller utveckling, förnyelse och konstnärlig kvalitet samt hantverksskicklighet i ateljéer och verkstäder. Dramatens repertoar omfattar svenska och internationella klassiska och moderna verk, och ger utrymme åt nyskapande scenkonstnärer. Dramaten strävar efter att nå en mångfald av yrkesgrupper och vara en samlingspunkt för offentliga möten och samtal.

Dramaten söker attributör till Stora scen
Stora scen är en av fem sektioner inom Dramatens tekniska avdelning. Här arbetar runt 25 tekniker med att skapa de bästa förutsättningarna för genomförandet av produktionerna. På denna scen ligger föreställningarna i repertoar och omställningar görs dagligen.

Om rollen
Som attributör ansvarar du för rekvisitan före, under och efter repetitioner och föreställningar. Du tillverkar vid behov och säkerställer löpande reparation och underhåll. Du är en av tre attributörer vid scenen vilka arbetar nära Dramatens två rekvisitörer. Som tekniker på Dramaten deltar du i arbetet med bygge och omställning på scen samt deltar i scenens gemensamma arbete.

Vad vi söker
Vi söker dig som har dokumenterad arbetslivserfarenhet av att arbeta som attributör eller rekvisitör och har goda kunskaper inom attributtillverkning. Det är meriterande om du har utbildning inom konsthantverk.

Som person är du strukturerad och ordningsam. Du har en god förmåga att arbeta självständigt och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Då alla bidrar till att färdigställa en produktion ställer vi krav på förmåga att kommunicera och samarbeta.

Vad vi erbjuder
Dramaten erbjuder en kreativ och inspirerande arbetsplats där vi från våra olika professioner arbetar gemensamt med att skapa goda förutsättningar för scenkonst. Vår uppgift är att gemensamt med tillgängliga resurser förverkliga de konstnärliga visionerna för produktionerna. Vi eftersträvar hög yrkesmässig kompetens kombinerat med en vilja att undersöka och utveckla metoder och roller.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid. Arbetstiden följer verksamhetens behov och är schemalagd både vardagar, kvällar och helger.

Tillträde i augusti 2023 enligt överenskommelse, varaktighet till och med juni 2024.

Dramaten är medlem i arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst och har kollektivavtal med Scen & Film, DIK och Musikerförbundet.

Sista ansökningsdag är 10 april 2023. Intervjuer kommer att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt
Carl Rosengren, Scenchef Stora scen, carl.rosengren@dramaten.se

Information

Tillgänglig till: 2023-04-10

Anmälan