Sök boendestipendium i Grez-sur-Loing

Teaterförbundet för scen och film och Teaterförbundets Rättighetsbolag delar två gånger om året ut stipendier som innebär en månads boende på Hôtel Chevillon i Grez-sur-Loing, samt ett resestipendium på 5000 kronor. Hôtel Chevillon ägs av Grez-stiftelsen. Nu kan du söka för perioden maj 2021. Ansökan är förlängd till 10 januari 2021.

Foto: Hillevi Nagler

Foto: Hillevi Nagler

Grez-sur-Loing är en liten by som ligger ett par timmar utanför Paris i Frankrike. Flera svenska konstnärer har genom åren bott på Hôtel Chevillon. Mer information om platsen hittar du på Grez-stiftelsens hemsida.

Stipendiet kan sökas vid två tillfällen under året, av en medlem i Teaterförbundet för scen och film som är upphovsperson/utövare.

Under maj erbjuds boende i lägenhet nr 1 (Augusti Strindberg-lägenheten) som är en dubblett. I denna bostad kan stipendiaten ta med en närstående under perioden utan extra kostnad. Ansökan för vistelsen i maj är öppen fram till den 10 januari 2021. Besked om mottagare lämnas i februari.

Under oktober erbjuds en enrumslägenhet 4 (Julia Beck-lägenheten) avsedd för en person. Under oktobervistelsen finns även möjlighet till en separat arbetslokal/ateljé C. Ansökan för vistelsen i oktober är öppen från 1 april- 15 maj. Besked om mottagare lämnas i mitten av juni.

Ansökan

Du ansöker under Stipendier genom att logga in på Mina Sidor.

I din ansökan ska du ange namn, yrke och kontaktuppgifter. Det ska också framgå att du är upphovsperson och vad för konstnärligt arbete vistelsen planeras att användas till.

Ansökan kan även avse halva perioden. I detta fall ska du ange vilken del av månaden som avses.