Vad gör styrelsen 2023?

Detta arbetar styrelsen för under verksamhetsåret 2023.

Bästa Kollega.

Vi vill arbeta för ett hållbart yrkesliv för alla scenografer och kostymdesigners.

Vi arbetar för att få skäliga ersättningar och bättre formuleringar kring arbetsvillkor i kollektivavtalen: Under våren tecknas nya kollektivavtal. Styrelsen jobbar aktivt med att få igenom våra yrkanden gällande arbetsmiljö och lönevillkor.

Vi fortsätter tillsammans med scenkonstregissörerna att jobba för att scenografer, regissörer och kostymdesigner skall få tillhöra teaterAlliansen. Under våren hålls ett seminarie kring detta på Scenkonstbiennalen den 1 juni kl 17.15 i Unga Klaras foajé med efterföljande medlemsmöte.

Vi håller ögonen på att vi krediteras, både i media och i teatrarnas, distributörernas och producenternas tryckta material, hemsidor, för och eftertexter med mera.

Vi kommer att detta år arbeta för att höja verkshöjden för scenografi och kostym. Hur ser andra i branschen på våra yrkesroller ? Hur påverkas våra arbeten konstnärligt på grund av arbetstid, budgetar och politik ?

Vi arrangerar seminarier och medlemsaktiviteter. På Sundsvalls Filmfestival , i år fokus på filmscenografi , Göteborgs Filmfestival och på scenkonstbiennalen i Stockholm.

Vi samlar in förslag och arrangerar kompetenshöjande kurser, bland annat i samarbete med TeaterAlliansen.

Vi finns på Facebook och heter där ”Sveriges bästa scenografer och kostymdesigners”, en grupp där både medlemmar och andra kan ansluta sig för att diskutera aktuella frågor för våra yrken.

Vi kommer detta år att fokusera på att arrangera medlemsträffar i olika delar av landet så att alla medlemmar kan byta erfarenheter och tankar även regionalt.

Vi vill vara en aktiv styrelse, som gärna tar emot dina önskemål om förändringar och erfarenheter positiva som negativa för att vi tillsammans ska få bättre arbetsvillkor!

Vare sig du är scenograf och eller kostymdesigner för film och eller scenkonst så arbetar vi i styrelsen för avdelning 114 för Dig!