Jobba hos oss

Just nu söker vi

Förbundsdirektör/VD

Vill du leda arbetat med att skapa bättre villkor för yrkesverksamma inom scen- och filmområdet? Fackförbundet Scen & Film och Upphovsrätt Scen & Film AB söker en Förbundsdirektör och tillika VD.

Scen & Film är fackförbundet för verksamma inom scen- och filmområdet. Medlemmarna är yrkesverksamma upphovsmän, artister, teknisk och administrativ personal inom svensk teater, film, radio, TV och bio. Förbundet organiserar både löntagare och egenföretagare.

Inom organisationen ryms dels kansliet för fackförbundet Scen & Film och två av förbundets helägda bolag, Upphovsrätt Scen & Film AB som administrerar upphovsrättsersättningar och ett servicebolag för egenföretagare.

Riksstämman som infaller vart fjärde år är förbundets högsta beslutande organ. Här väljs förbundsstyrelse som leder förbundets arbete mellan riksstämmorna. Förbundets kansli bereder och verkställer de beslut som förbundsstyrelsen fattar samt stöttar medlemmar och förtroendevalda.

Uppdraget

Som Förbundsdirektör arbetar du på uppdrag av förbundsstyrelsen och i nära samarbete med förbundsstyrelsens ordförande. Du är övergripande ansvarig för verksamhetens organisation, budget och verksamhetsutveckling. Förbundet har drygt 25 medarbetare varav 2 avdelningschefer. Medarbetarna arbetar med förhandling, medlemsrådgivning, medlemsservice, kommunikation och administration. Uppdraget som Förbundsdirektör och VD är en bred roll och är såväl strategisk som operativ.

Du följer den politiska utvecklingen och lagstiftningen inom såväl kulturpolitikens område som närings-, arbetsmarknads och socialförsäkringspolitiken på nationell och EU-nivå. Du är strategiskt bollplank till ordförande i framför allt det politiska påverkansarbetet.

Du företräder Scen & Film i styrelser och samarbetsorganisationer på såväl nationell, nordisk som europeisk nivå.

En viktig uppgift är att utveckla kansliets processer och arbetssätt för att kunna ge snabb rådgivning av hög kvalitet till ett ökande antal medlemmar och behov av ökat stöd till förtroendevalda. Ett annat utvecklingsområde är stärkt kommunikation och påverkansarbete. Allt med fokus på att tillsammans skapa bättre villkor för yrkesverksamma inom scen- och filmområdet.

Kandidatprofil

Vi söker dig som är en erfaren och trygg ledare som skapar förtroende och utvecklar såväl verksamhet som medarbetare. Du inspirerar och motiverar medarbetarna och leder genom avdelningscheferna. Du har kvalificerad erfarenhet av verksamhets- och ekonomistyrning. Du har erfarenhet av facklig verksamhet och god kunskap om den svenska modellen och arbetsmarknadens parter. Att du har ett starkt engagemang för kulturområdet ser vi som en självklarhet.

Du är en god kommunikatör och en skicklig relationsskapare som bygger goda och långsiktiga relationer och samarbeten.

Du är strukturerad, noggrann, lösningsorienterad och får saker att hända. Vi är ett litet kansli där vi alla hjälps åt. Du har ett stort intresse för verksamhetsutveckling och en strategisk blick för hur kansliets verksamhet ska utvecklas t ex när det gäller hur man med digitala arbetssätt kan bidra till stärkt medlemsnytta.

Ansökan och mer information

Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Kansliet är placerat i trevliga lokaler på Kungsholmen i Stockholm.

Välkommen med din ansökan senast 10 april 2022.

I den här rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: anna-karin.engvall@brightness.se

Facklig representant är Åse Axberg för Akademikerklubben och Eleonor Fahlén för Unionen. De nås på 08 – 441 13 00.

Här söker du tjänsten

 


Jurist med fokus på upphovsrätt (vikariat)

Scen och Film söker en Jurist med fokus på upphovsrätt (föräldravikariat 1 år) till kansliet i Stockholm.

Vill du ha en spännande tjänst i ett fackförbund där det händer mycket? Är du en jurist med kunskap om upphovsrätt och intresse för scen- och filmområdet? Då kan du vara rätt person!

Om Scen & Film

Scen & Film är ett fackförbund och en yrkesorganisation för professionellt yrkesverksamma inom scen-, film- och tv-branschen. Förbundet är en ideell och partipolitiskt obunden organisation med ca 8 800 medlemmar som är yrkesverksamma upphovsmän, artister, teknisk och administrativ personal inom scenkonst, film, radio, TV och bio.

Förbundets förhandlingsavdelning ansvarar för all juridik och förhandling inom förbundet och har för närvarande ca tio medarbetare, varav åtta är jurister. Två av dessa är primärt fokuserade på upphovsrätt och därtill kopplade utredningar, avtal, förhandlingar och medlemsfrågor. Då en av dessa jurister ska gå på föräldraledighet söker vi nu en vikarie till en av dessa tjänster.

Läs mer om förbundet här på webbplatsen.

Arbetsbeskrivning

I rollen som jurist på Scen & Film kommer du framför allt att arbeta brett med upphovsrätt. Det kan gälla avtalsförhandlingar med både lokala och internationella parter, lagstiftningsarbete, utredningar samt att delta i interna och externa arbetsgrupper. Du kommer också arbeta med rådgivning, stöd och avtalsgranskning till förbundets medlemmar samt vidare delta i förhandling av kollektivavtal och enskilda avtal.

Du kommer vara anställd av Upphovsrätt Scen & Film AB, ett helägt dotterbolag till Scen & Film, men rapportera till förhandlingschefen och vara en del av förhandlingsavdelningen. Du arbetar på Scen & Films kansli på Kungsholmen i Stockholm, där det totalt finns drygt 20 anställda. Förbundet är övertygat om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen och som gärna har arbetat några år på bolag, organisation och/eller advokatbyrå. Du kan upphovsrätt väl, och har du också erfarenhet av arbetsrätt är det meriterande. Du är van att upprätta och förhandla upphovsrättsliga avtal och vi ser gärna att du har erfarenhet av mediebranschen. Du arbetar med hög kvalitet och integritet samtidigt som du är pragmatisk och lösningsorienterad. Du har ett stort intresse av att arbeta i en idéburen organisation. Som person är du driven, positiv, kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Du trivs i en rådgivande roll och att ge stöd till medlemmarna. I denna roll krävs det flytande kunskaper i både svenska och engelska.

Du erbjuds:

Du möter en platt och engagerad organisation, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Du erbjuds en spännande roll med upphovsrätten i centrum på en organisation som kontinuerligt utvecklas i en bransch i ständig förändring. Detta är ett föräldravikariat på heltid i 1 år med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Om ansökan

Du ansöker med ditt CV samt ett personligt brev på svenska snarast möjligt då urvalsarbetet sker löpande.

I denna rekrytering samarbetar vi med Incluso. Har du frågor angående rollen och rekryteringsprocessen, var god kontakta ansvarig rekryterare på Incluso, Marianne Nilsson, marianne@incluso.se, 0704-174419.

Fackliga företrädare för Unionen-klubben är Eleonor Fahlén och för Akademikerklubben Åse Axberg. Båda kan nås på telefon 08-441 13 00.

Välkommen med din ansökan!