Valberedning

Här presenteras valberedningen som valdes under förbundsmötet 2024.

Valberedningen består av:

Elisabet Gustafsson (sammankallande)
Helena Lundqvist
Anna Wemmert Clausen Ljus/Ljud/Mask/Video-avdelningen (presentation kommer inom kort)
Thomas Nylander Teknikeravdelningen (presentation kommer inom kort)
Mathilda Bryngelsson Operasångaravdelningen (presentation kommer inom kort)


Elisabet Gustafsson är filmregissör och manusförfattare, bosatt i Stockholm, men med en fot i Paris.

Elisabet regisserade 2014 biofilmen ”Krakel Spektakel” och har flera kortfilmer bakom sig, inspelade i både Frankrike och Estland. För närvarande är hon aktuell med dokumentärfilmen ”Drömmen om Djenné”.

Hon har tidigare varit delad ordförande i Sveriges Filmregissörer och är idag adjungerad ledamot och Sveriges representant i FERA, Federation of European Screen Directors.

 

 


Helena Lundqvist, dansare i Regionteater Väst Danskompani i Borås. Som dansare har hon erfarenheter av att arbeta på institutionsteatrar, repertoarkompani likväl som frilansprojekt och mindre frigrupper. Som dansare anställd och frilans icke anställd på Dansalliansen.

Hon har under många år varit verksam i Dansavdelningen vid Scen & Film både som ledamot och ordförande, drivit specifika frågor i arbetsgrupper och arbetat mot skolor och utbildningar.

Helena har genom åren undervisat parallellt med hennes dans, bl.a. på flera av Sveriges yrkesutbildningar för dans och danspedagogik som Doch och Balettakademien. Hon har också jobbat pedagogiskt i sociala projekt med dans som ett sätt att mötas människor emellan.

Andra erfarenheter som är värda att lyfta fram för Valberedningens räkning är Helenas transparenta kontaktnät genom Scenkonstens hierarkier, med verksamma, ledare och arbetsgivare inom scenkonstens alla yrkeskårer. Hennes fleråriga delaktighet i referensgruppen för Daglig träning för frilansdansare. Hennes nationella arbetsfält från Västerbotten i norr till Skåne i söder inte bara som dansare och pedagog utan också som koreograf, repetitör, kostymör och tekniker.

”I Valberedningen ser jag fram emot att vara del i möjligheten att sätta samman en grupp för att på effektivast sätt låta dess kunskap och erfarenhet göra skillnad för verksamma inom scen och film framåt.”