Styrelse

Styrelse vald på årsmöte 2023

Hanna Nygren, ordförande
Katarina Aronsson, ledamot
Alexander Charlamov, ledamot
Patrik Franke, ledamot
Sofia von Schmalensee, ledamot
Eva-Maria Dahlin, ledamot
Theo Boguslaw, ledamot

Valberedning
Sophie Helsing
Ninna Tersman
Jani Lohikari

Hanna Nygren
Hanna Nygren är frilansande dramatiker, översättare (från franska) och dramaturg. Hon är utbildad på Stockholms Dramatiska Högskola och Biskops Arnö. Hon jobbar främst med teater men har också gjort en del dramaturgjobb på filmsidan. Hanna sitter sitt andra år som ordförande för Dramaturgavdelningen.
Katarina Aronsson
Katarina Aronsson är dramaturg och programansvarig på Kungliga Operan sedan 2011. Hon har en Fil.kand. i Musikvetenskap och en Masterexamen i Dramaturgi från Dramatiska Institutet. 2016 tog hon initiativet till föreställningarna Short Stories med nyskrivna svenska kortoperor. Tillsammans med kompositören Andrea Tarrodi har hon skrivit två operor, Sigrid H. (Kungliga Operan) och Sylvia (Piteåkammaropera). Hon har också skrivit manus till barnföreställningen Musikplåstret. Hon framträder ofta som presentatör, samtals- och seminarieledare och var under ett flertal år verksam som journalist på Sveriges Radio.
Alexander Charlamov
Alexander Charlamov är dramaturg, dramatiker och regissör. Utbildad vid Stockholms Konstnärliga Högskola 2019-2022. Han jobbar som dramaturg på Riksteatern, och är utöver frilansande och aktiv även inom fria sammanhang – bl.a. som en av de drivande personerna bakom scenkonstgruppen SCEN DEMON. Alexander gör sitt andra år i, men är från och med i år ny kassör i Dramaturgavdelningen.
Patrik Franke
Patrik Franke är dramaturg, dramatiker och regissör och utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg, samt har en Filosofie Magisterexamen i Litteraturvetenskap. Han har en deltidstjänst som dramaturg på Spira och frilansar som regissör och dramatiker på olika teatrar i landet. Patrik är sekreterare på Dramaturgavdelningen.
Sofia von Schmalensee
Sofia von Schmalensee är dramaturg, dramatiker och regissör utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 2017-2020. Hon har en deltidstjänst som dramaturg på ung scen/öst i Linköping och frilansar utöver det inom teater, film/tv och radio. Under våren 2023 valdes Sofia in som ny medlem i styrelsen för Dramaturgavdelningen.
Eva-Maria Dahlin
Eva-Maria Benavente Dahlin har arbetat som dramaturg och dramatiker sedan 2012. 2013-2020 arbetade hon heltid som dramaturg på Riksteatern och har därefter frilansat. Under våren 2023 valdes Eva-Maria in som ny medlem i styrelsen för Dramaturgavdelningen.
Theo Boguslaw
Theo Boguslaw har studerat vid Folkhögskolan Biskops-Arnö samt utexaminerades från Alma manusutbildning 2020. Han har därefter varit verksam som manusförfattare för både film och teve samt som dramatiker. För nuvarande frilansar han även som dramaturg samt är kopplad till produktionsbolaget Nexiko Drama som manusredaktör.