Styrelse

Styrelse vald på årsmöte 2024

Eva-Maria Dahlin, ordförande
Tora von Platen, ledamot
Alexander Charlamov, ledamot
Jani Lohikari, ledamot
Sofia von Schmalensee, ledamot
Theo Boguslaw, ledamot

Valberedning
Sophie Helsing
Ninna Tersman
Klara Ejeby

Eva-Maria Dahlin
Eva-Maria Benavente Dahlin har arbetat som dramaturg och dramatiker sedan 2012. 2013-2020 arbetade hon heltid som dramaturg på Riksteatern och har därefter frilansat. Under våren 2023 valdes Eva-Maria in som ny medlem i styrelsen för Dramaturgavdelningen.
Tora von Platen
Tora von Platen är verksam som dramaturg och dramatiker sen 2010. Hon har en fil.kand. i litteraturvetenskap och masterexamen i dramaturgi från Stockholms konstnärliga högskola. Deltidsanställd som dramaturg på Västerbottensteatern sen 2015 och frilansar parallellt. Valdes in som ny medlem i styrelsen för Dramaturgavdelningen våren 2024.

 

Alexander Charlamov
Alexander Charlamov är dramaturg, dramatiker och regissör. Utbildad vid Stockholms Konstnärliga Högskola 2019-2022. Han jobbar som dramaturg på Riksteatern, och är utöver frilansande och aktiv även inom fria sammanhang – bl.a. som en av de drivande personerna bakom scenkonstgruppen SCEN DEMON. Alexander gör sitt andra år i, men är från och med i år ny kassör i Dramaturgavdelningen.

 

 

Jani Lohikari
Arbetar som dramaturg på Riksteatern sedan 2018. Han är även dramatiker och skrev senast ”I kroppen min” och ”Finska för invandrare”. Hans pjäser har bland annat spelats på Riksteatern, Parkteatern och Karleby Stadsteater. Han är utbildad dramaturg/dramatiker på Stockholms Dramatiska Högskola.

 

Sofia von Schmalensee
Sofia von Schmalensee är dramaturg, dramatiker och regissör utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 2017-2020. Hon har en deltidstjänst som dramaturg på ung scen/öst i Linköping och frilansar utöver det inom teater, film/tv och radio. Under våren 2023 valdes Sofia in som ny medlem i styrelsen för Dramaturgavdelningen.
Theo Boguslaw
Theo Boguslaw har studerat vid Folkhögskolan Biskops-Arnö samt utexaminerades från Alma manusutbildning 2020. Han har därefter varit verksam som manusförfattare för både film och teve samt som dramatiker. För nuvarande frilansar han även som dramaturg samt är kopplad till produktionsbolaget Nexiko Drama som manusredaktör.