Välkomna på medlemsmingel med regissörer, regiassistenter och intimitetskoordinatore

Bästa medlemmar i Sveriges Scenkonstregissörer!

Den 23e januari, kl. 19.00-21.00 bjuder styrelsen för Sveriges Scenkonstregissörer in till onlinemöte där vi får chansen att berätta vilka frågor vi arbetar med och höra er input. Vi kommer också kunna mingla, utbyta erfarenheter och stötta varandra i dessa svåra tider. Låt oss ses!

Zoomlänk skickas till dem som osar till scenregi@gmail.com

Vi kommer också tidigare samma dag bjuda in till ett IRL-event, nämligen en specialvandring av verket Brunbältet som hade urpremiär på Göteborgs internationella konstbiennal. Detta för er som är i Göteborg. Utomhus och coronasäkert.

Samling kl. 13.00 vid Delawaremonumentet på Stenpiren.

Brunbältet av HAMN (Malin Holgersson och Nasim Aghili). Under vandringen från Stenpiren till Otterhällehuset via Lejontrappan, Kungsportsbron, Vallgatan och Esperantoplatsen förs ett kritiskt samtal med Göteborgs koloniala och nazistiska historia. En fiktiv karaktär tar med sig lyssnaren mellan olika platser och historiska tidpunkter. Vid varje plats hör vi personer berätta om erfarenheter av nazistiskt våld som de utsatts för just där. I verket sammankopplas 1600-talets koloniala exploatering med andra tidsepoker och typer av avhumaniseringar såsom 1920-30-talens antisemitism, 80-talets homofobi och 90-talets nynazism. Med den samtida staden som bakgrund följer ljudpromenaden spår som inte alltid syns men som på olika sätt finns närvarande i människors tankar, minnen och kroppar.

Läs mer om verket här:
https://www.gibca.se/…/hamn-nasim-aghili-malin-holgersson/

Viktigt att osa för båda aktiviteterna. Skicka ett mail till scenregi@gmail.com senast 21a januari!!

Hoppas vi ses 23e januari! Ni får självklart ta med en vän som ännu inte är medlem men som är nyfiken på vad vi gör i yrkesavdelning 119!

Se även vårt Facebook-event.

Ta hand om er.

Varma hälsningar,
Styrelsen