8 november – en jämlik och inkluderande arbetsplats

För femte året i rad arrangerar Svensk Scenkonst och Fackförbundet Scen & Film ett samtal om hur branschen arbetar för en jämlik och inkluderande arbetsmiljö den 8 november, för att uppmärksamma årsdagen av #tystnadtagning och de efterföljande uppropen. Seminariet kan ses live eller digitalt.

I våras presenterade Scen & Film och Svensk Scenkonst en uppföljande enkät om sexuella trakasserier. Enkäten är initierad av parterna i samverkan och genomförd av Kantar Sifo. Under mötet diskuterar vi resultatet av den uppföljande enkäten och hur vi på ett framgångsrikt sätt kan hålla arbetsmiljöarbetet levande på våra arbetsplatser.

Enligt våra kollektivavtal ska våra arbetsplatser ha en uppförandekod, samt riktlinjer för hur de ska arbeta med intima scener.
Under mötet får vi också höra mer om hur Helsingborgs stadsteater har arbetat med att partsgemensamt ta fram en medarbetarfilosofi. Medarbetarfilosofin är en förlängning av Helsingborgs stadsteaters värdegrund.

Medverkande
Simon Norrthon, ordförande Fackförbundet för Scen & Film
Birgitta Svendén, ordförande, Svensk Scenkonst
Elin Nordin, lokalfacklig representant för Scen & Film, Helsingborgs stadsteater.
Kajsa Giertz teaterchef, Helsingborgs stadsteater,
Moderator är Paula Lejonkula, tidigare projektledare för det partsgemensamma projektet En inkluderande arbetsmiljö.

Information
Tid: Tisdag 8 november 2022 kl. 09.00 – 10.00. Frukostmacka och kaffe serveras från 08.30. Föranmäl dig på Svensk Scenkonsts webbsida.

Plats: Dramatenbaren, entré Dramatens huvudingång, Nybroplan, Stockholm.

Seminariet filmas och kan ses live eller i efterhand.