Arbetsmiljöpris och Startsladden utdelade i Göteborg

I helgen delades Filmavdelningens arbetsmiljöpris ut till passaren Robert Q Kustosik. Priset delades ut under seminariet ”Filma, sova, leva” som handlade om arbetsmiljö och säkerhet på filminspelningar.

Filmavdelningens Arbetsmiljöpris delas ut till en person som gjort särskilda insatser för att förbättra arbetsmiljön. Robert Q Kustosik fick priset med motiveringen:

”För sitt personliga engagemang, mod och omtanke. Hans säkerhetsmedvetenhet sträcker sig bortanför den egna passarvagnen och han är en idéspruta med blick för framtiden och nya lösningar.”

Under arbetsmiljöseminariet deltog bland andra China Åhlander, producent för ”Äta, sova, dö”, säkerhetskoordinatorn Kalle Persson och skådespelaren Jessica Zandén.

Det välbesökta seminariet diskuterade arbetsmiljöfrågor, och tydligt var att producenter som följer arbetsmiljöregler och kollektivavtal vinner på detta. Både vad gäller ekonomi och planering. Att alltid göra en riskbedömning – det tjänar man på!

Startsladden

Startsladden, som Teaterförbundet sponsrar, gick i år till Babak Najafi för filmen Gabriel och Lasermannen.

Vinnaren får 700 000 kronor i form av filmteknik och kontanter, som ska gå till att göra en ny film. Teaterförbundets bidrag ska gå till att anställa en professionell filmarbetare bakom kameran.

Publikens pris gick till Katja Wiik för filmen Offerrollsretorik.