Bättre arbetsmiljö för filmarbetare

Filmavdelningens arbetsmiljöstipendium delades i helgen ut till Kerstin Sundberg i samband med ett seminarium om filmarbetares arbetsmiljö på ett fullsatt Teater Uno i Göteborg.

Kerstin Sundberg , scripta/FAD, fick stipendiet för hennes ”mångåriga arbete i film- och tv-branschen där hon med klarhet och pondus jämkat ihop filminspelningens kreativa natur med ett gott arbetsmiljötänkande och lyckats driva tydlighet och säkerhet genom produktionerna”.

Priset delades ut i samband med filmavdelningens arbetsmiljöseminarium på Teater Uno. Under seminariet presenterades bland annat det pågående arbetsmiljöprojektet på filmområdet som Teaterförbundet, Medieföretagen och Prevent driver gemensamt. Tillsammans ska man arbeta fram nya verktyg för att förbättra arbetsmiljön för filmarbetare, vilket presenterades av Prevents Karin Ahlgren och Charlotte Wikholm under seminariet.
Läs mer om projektet här.

I seminariet deltog även Ronny Fritsche, producent, Martin Zetterlund, stuntkoordinator och Jessica Simonsson från Filmavdelningen. Moderator var Martin Lagos, stand up-komiker.

– Vi har klagat mycket på arbetsmiljön för oss filmarbetare. Men genom vårt enträgna arbete har arbetsmiljön blivit bättre, sa Jessica Simonsson från Filmavdelningen.