Brev till Sveriges Filmregissörer

Ordförande i Sveriges Filmregissörer Maria Eriksson-Hecht skrev ett brev till medlemmarna med tankar och tips under coronakrisen.

Kära regissörskollegor!

Här kommer en hälsning till er från mig, delad ordförande för Sveriges Filmregissörer, och styrelsen.

Idag skulle jag ha börjat inspelningen av min nya kortfilm ”Allvaret”. Men för ungefär en vecka sedan så fick vi dra i handbromsen och skjuta på inspelningen. På oviss tid. Allt är i gungning och vi vet ännu inte när filmen kommer kunna bli gjord. Eller ens om vi nu överhuvudtaget kommer kunna genomföra den, eftersom vi har dragit på oss ökade kostnader. Jag vet att det är många bland er som är i samma situation som mig. Som fått pausa något ni arbetat oerhört hårt för. Kanske en kortfilm, långfilm, serie eller reklam. Som kanske dessutom, likt jag själv, plötsligt står utan arbete en hel vår, utan att veta när nästa jobb kommer att dyka upp. Är det i sommar? I höst?

Läs hela brevet i PDF:n här intill.