Fokusdag: Produktionsdesign och scenografi och öppet medlemsmöte på Filmfest Sundsvall

Mellan den 11 oktober och den 15 oktober är det Filmfest Sundsvall. Fredagen den 13 oktober kl. 10.00 startar en hel dag med fokus på produktionsdesign och scenografi fylld med intressanta samtal och visningar. Dagen sker i samarbete med Scen & Film.

Öppet medlemsmöte
Tid och plats: 13 oktober kl 19.30 Quality Hotell Bar/Resturang , Esplanaden 29.

Vi i avd 114, scenografer och kostymdesigner planerar en träff för våra medlemmar inom film och scen under festivalen under lättsamma former där vi i styrelsen kan berätta vad vi jobbar med just nu och vi får ses med kollegor och medlemmar för att dela erfarenheter.

Bjud gärna in andra scenografer-/kostymdesigner-kollegor, både från film- och scen-sidan, som är nyfikna och vill umgås.

På plats i Sundsvall under fredagen kan du b.l.a. vara med på:

– Masterclass med Antxón Gómez, Almodovars produktionsdesigner. Han talar om sina yrkesmässiga erfarenheter tillsammans med Almodovar och Steven Soderbergh m.fl.

– Produktionsdesigner Ulrika von Vegesack berättar om produktionsdesignen och scenografin för TV-serien Ronja Rövardotter, som snart har premiär. Hon går igenom det omfattande arbetet med Mattisborgen och alla andra miljöer för produktionen.

– Specialeffektansvarig Johan Harnesk och produktionsdesigner Josefin Åsberg för filmen Triangle of Sadness berättar om deras samarbete. Den mångfaldigt Oscarsnominerade filmen spelades delvis in på en uppbyggd gungande yacht där folk dessutom ska spy om och om igen!

– Hedersgäst Elle Furudahl berättar om sitt guldbaggenominerade arbete för skräckfilmen Knackningar, bl.a. med produktionsdesignen. Filmen visas direkt efter samtalet.

Fredagens hela schema med filmvisningar och föreläsningar:
https://filmfestsundsvall.se/sv/program-schema/

Ansök om fri ackreditering till alla visningar, seminarier och mingel:
https://filmfestsundsvall.se/sv/bransch/ackreditering/

Äntligen fokus på produktiondesign och scenografi!

Missa inte en spännande dag och hoppas att vi ses på medlemsträffen.

Hjärtligt välkomna,
Styrelsen avd 114