Intervju med medlemmar ur den nya förbundsstyrelsen

Scen & Film har ny förbundsstyrelse, som valdes av ombuden på förbundets riksstämma i början av juni. För att presentera styrelsen har vi bett dem att svara på några frågor. Här är Peter Mild (TV-fotograf), Therése Hörnqvist (producent) och Henrik Borg Westerberg (ljuddesigner/ljudtekniker)!

Vad arbetar du med för tillfället?

Peter: Jag jobbar som frilansande TV-fotograf och är därmed på väldigt olika produktioner och inspelningar. Men under hösten gör jag bl.a. Parlamentet, Efterlyst och Hellenius hörna och någon opera på Kungliga Operan. Det brukar också bli några galor och lite Nobel i slutet på året.

Therése: Jag arbetar på att göra ett bra avslut på min arbetsplats Stockholms Improvisationsteater, där jag varit i 18 år. Jag ska slänga mig ut i frilanslivet.

Henrik: Jag arbetar för närvarande som ljudtekniker i Södertälje Kommun. Jag har även uppdrag som frilansande ljudtekniker för bland andra oktoberteatern och försvarsmakten.

Vilka fackliga frågor tycker du är viktiga just nu?

Peter: Arbetsmiljö och villkor i film- och TV-branschen.

Therése: Avtalen. Vi har väldigt många avtal som skall förhandlas i ett ganska bistert samtalsklimat. Upphovsrätt, ett viktigt och outsinligt arbete. Arbetsmiljöfrågor, det finns alltid saker att förbättra.

Henrik: Jag brinner för jämställdhet och goda förutsättningar för att kunna göra sitt verk rättvisa. Upphovsrätt inom designyrken. En ökad förståelse för vad var och en av våra yrkesgrupper bidrar med och hur förutsättningarna för en kulturupplevelse skapas och upprätthålls.

Vad har varit din starkaste kulturupplevelse i år?

Peter: Jesus Christ Superstar i Dalhalla i juli var häftigt men även en guidad rundtur i Selma Lagerlöfs Mårbacka.

Therése: Jag hoppas att den finns framför mig. Jag ser fram emot att vältra mig i scenkonst under hösten.

Henrik: Årets hittills största kulturupplevelse får nog bli Lise och Gertrud på Oktoberteatern tillsammans med Peter Asplund med flera. Samtidigt så var försvarsmaktens deltagande i Prideparaden verkligt mäktigt.