Sökes: Jurist med fokus på upphovsrätt (vik)

Scen & Film söker en Jurist med fokus på upphovsrätt (föräldravikariat 1 år) till kansliet i Stockholm.

Vill du ha en spännande tjänst i ett fackförbund där det händer mycket? Är du en jurist med kunskap om upphovsrätt och intresse för scen- och filmområdet? Då kan du vara rätt person!

Om Scen & Film

Scen & Film är ett fackförbund och en yrkesorganisation för professionellt yrkesverksamma inom scen-, film- och tv-branschen. Förbundet är en ideell och partipolitiskt obunden organisation med ca 8 800 medlemmar som är yrkesverksamma upphovsmän, artister, teknisk och administrativ personal inom scenkonst, film, radio, TV och bio.

Förbundets förhandlingsavdelning ansvarar för all juridik och förhandling inom förbundet och har för närvarande ca tio medarbetare, varav åtta är jurister. Två av dessa är primärt fokuserade på upphovsrätt och därtill kopplade utredningar, avtal, förhandlingar och medlemsfrågor. Då en av dessa jurister ska gå på föräldraledighet söker vi nu en vikarie till en av dessa tjänster.

Läs gärna mer om Scen & Film här på webbplatsen.

Arbetsbeskrivning

I rollen som jurist på Scen & Film kommer du framför allt att arbeta brett med upphovsrätt. Det kan gälla avtalsförhandlingar med både lokala och internationella parter, lagstiftningsarbete, utredningar samt att delta i interna och externa arbetsgrupper. Du kommer också arbeta med rådgivning, stöd och avtalsgranskning till förbundets medlemmar samt vidare delta i förhandling av kollektivavtal och enskilda avtal.

Du kommer vara anställd av Upphovsrätt Scen & Film AB, ett helägt dotterbolag till Scen & Film, men rapportera till förhandlingschefen och vara en del av förhandlingsavdelningen. Du arbetar på Scen & Films kansli på Kungsholmen i Stockholm, där det totalt finns drygt 20 anställda. Förbundet är övertygat om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen och som gärna har arbetat några år på bolag, organisation och/eller advokatbyrå. Du kan upphovsrätt väl, och har du också erfarenhet av arbetsrätt är det meriterande. Du är van att upprätta och förhandla upphovsrättsliga avtal och vi ser gärna att du har erfarenhet av mediebranschen. Du arbetar med hög kvalitet och integritet samtidigt som du är pragmatisk och lösningsorienterad. Du har ett stort intresse av att arbeta i en idéburen organisation. Som person är du driven, positiv, kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Du trivs i en rådgivande roll och att ge stöd till medlemmarna. I denna roll krävs det flytande kunskaper i både svenska och engelska.

Du erbjuds:

Du möter en platt och engagerad organisation, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Du erbjuds en spännande roll med upphovsrätten i centrum på en organisation som kontinuerligt utvecklas i en bransch i ständig förändring. Detta är ett föräldravikariat på heltid i 1 år med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Om ansökan

Du ansöker med ditt CV samt ett personligt brev på svenska snarast möjligt då urvalsarbetet sker löpande.

I denna rekrytering samarbetar vi med Incluso. Har du frågor angående rollen och rekryteringsprocessen, var god kontakta ansvarig rekryterare på Incluso, Marianne Nilsson, marianne@incluso.se, 0704-174419.

Fackliga företrädare för Unionen-klubben är Eleonor Fahlén och för Akademikerklubben Åse Axberg. Båda kan nås på telefon 08-441 13 00.

Välkommen med din ansökan!