Karin Franz Körlof vinner Startsladden 2024

Karin Franz Körlof tilldelades i helgen kortfilmspriset Startsladden för sin film En hjältes död på Göteborg Film Festival. Teamet tog emot priset!

Foto: Bruce McLean

Juryns motivering lyder: ”Juryn imponeras av en film som i form och berättelse skapar en egensinnig helhet. Med avstamp i en absurd situation skildras människans flockmentalitet med lätt hand, och genom humorn framträder de krafter som kan få oss människor att med öppna ögon gå mot katastrofen, för att sedan tvärvända och utkräva ansvar hos vem som helst utom oss själva. Årets startsladden vinnare är: En hjältes död.”

Startsladdens jury bestod i år av Hanna Högstedt, regissör, Siri Hjorton Wagner, producent, Mika Aberra, fotograf, Ashkan Ghods, skådespelare.

Priset är värt 440 000 kronor i form av filmteknik, kontanter och tjänster och är ett av världens största kortfilmspriser. Scen & Film är en av sponsorerna tillsammans med Svenska Filminstitutet, SVT, Gothenburg Film Studios, Storyline,  Folkets Bio, Film i Väst, Independent Kostym, Shoot & Post och Auditory.