Mer om Valberedningen

Joel Mauricio Isabel Ortiz är skådespelare, musikalartist och författare. Utbildad på Balettakademien i Göteborg samt på Stockholms Dramatiska Högskola. Joel har arbetat på flera teatrar och operahus runtom i landet som skådespelare och musikalartist, just nu på Unga Klara i Stockholm. År 2020 ska Joel regissera sin egna pjäs ”Den svenska sonen” på Riksteatern. Våren 2018 debuterade Joel med sin roman ”Sången om en son” på Norstedts.

Joel har engagerat sig fackligt sedan 2008. Suttit i styrelsen för yrkesavdelning 113, som ledamot i Normkreativa arbetsgruppen.I början av 2019 var Joel med och startade Unga Klaras lokalavdelning.

2014 blev Joel invald i valberedningen samt omvald 2018.

 

 

 

 


Ulrika Dahlenstam är utbildad på dåvarande Dramatiska Institutet. Doktorand på litteraturvetenskapliga inst vid Lunds universitet.

Scenkonstproducent som jobbat 40 år på scener runt om i Sverige; Från Västerbottensteatern i norr till Skånska Teatern i söder. Pensionerad från arbetet som producent på Västmanlands Teater i februari. Där var jag ordförande för lokalavdelningen i tre år.

ngagerad i styrelsen för yrkesavdelning 112 under många år. Nu valberedare för avd 112 och FS. Jag har också ett uppdrag som förtroenderevisor för Scensverige. Åren 2012 – 2018 var jag förbundsstyrelseledamot.

Passionerad cyklist och planerar att skriva en bok om mina år vid teatern med fokus – vi som jobbar ”bakom scen”.

 

 

 


Helena Lundqvist, dansare i Regionteater Väst Danskompani i Borås. Som dansare har hon erfarenheter av att arbeta på institutionsteatrar, repertoarkompani likväl som frilansprojekt och mindre frigrupper. Som dansare anställd och frilans ickeanställd på Dansalliansen.

Hon har under många år varit verksam i Dansavdelningen vid Fackförbundet Scen & Film både som ledamot och ordförande, drivit specifika frågor i arbetsgrupper och arbetat mot skolor och utbildningar.
Helena har genom åren undervisat parallellt med hennes dans, bl.a. på flera av Sveriges yrkesutbildningar för dans och danspedagogik som Doch och Balettakademien. Hon har också jobbat pedagogiskt i sociala projekt med dans som ett sätt att mötas människor emellan.

Andra erfarenheter som är värda att lyfta fram för Valberedningens räkning är Helenas transparenta kontaktnät genom Scenkonstens hierarkier, med verksamma, ledare och arbetsgivare inom scenkonstens alla yrkeskårer. Hennes fleråriga delaktighet i referensgruppen för Daglig träning för frilansdansare. Hennes nationella arbetsfält från Västerbotten i norr till Skåne i söder inte bara som dansare och pedagog utan också som koreograf, repetitör, kostymör och tekniker.

”I Valberedningen ser jag fram emot att vara del i möjligheten att sätta samman en grupp för att på effektivast sätt låta dess kunskap och erfarenhet göra skillnad för verksamma inom scen och film framåt.”

 


Thomas Ehlert Ankarstrand

 

 

 

 

 


Hanne Wirde