Minna Krook får Cullbergpriset

Grattis till årets Cullbergpristagare: Minna Krook, koreograf, dansare och styrelseledamot i Teaterförbundet för scen och film!

Foto: Ozzy West – Ah hallo bebis

Cullbergpriset är ett pris som har instiftas i Birgit Cullbergs namn för att uppmuntra och belöna en konstnärliga gärning inom danskonsten. Priset ska gå till någon eller några som har gjort särskilt värdefulla insatser för att utveckla danskonsten eller placerat Stockholm på den internationella danskartan.

Juryns motivering: ”Minna Krook är en mästare i att omedelbart fånga sin publiks uppmärksamhet. Hennes dansföreställningar omfamnar en och till slut är vi inte bara mentalt utan även oftast fysiskt indragna i hennes verk. Minna Krook har i över 20 år drivit sin dansgrupp och förfinat sin konst för de allra yngsta i Stockholm. ”Borta” för förskolebarn har funnits på repertoaren ända sedan 2004 och har utnämnts till en klassiker. Med ”Ah hallo bebis” skapade hon den första dansföreställningen för bebisar i Sverige. I ”OBS! Superviktigt” hanterar hon samhällsaktuella frågor om integritet, respekt och gränser med stort allvar, ödmjukhet och humor. Hennes konst är av högsta kvalitet och en upplevelse av glädje”.

Läs mer på Stockholms stads webbplats.