Ny videospelare i Artistkatalogen

Teaterförbundets Artistkatalog har fått en ny videospelare. I det nya systemet kan högupplösta filmer publiceras direkt på datorn, i mobiltelefonen eller läsplattan.

När filmerna laddas upp till Artistkatalogen konverteras den till tio olika visningsformat för att klara alla olika varianter av datorer, mobiltelefoner och visningskvalitéer. Dessa processer tar lite längre tid för systemet att genomföra jämfört med tidigare.

– Nu finns det möjlighet att publicera högupplösta filmer, vilket förbättrar kvaliteten avsevärt. Det är därför viktigt att användarna byter ut äldre lågupplösta filmer mot högupplösta, säger Pelle Lindberg, vd för Millerspath som ansvarar för utvecklingen av Artistkatalogen.

Uppladdningen av videos sker precis som vanligt vid inloggning på cv-sidan, liksom uppladdningen av foton och röstprover.

– Under testperioden ligger en betaversion av videospelaren uppe, och vi som arbetar med Artistkatalogen är tacksamma för alla synpunkter, fortsätter Pelle Lindberg.


För hjälp med videoredigering, filmuppladdning, kommentarer eller andra frågor, kontakta Artistkatalogen via e-post artistkatalogen@millerspath.com eller mobiltelefon 070-263 66 03.

Det är gratis för Teaterförbundets medlemmar som är utövande konstnärer och upphovsmän att vara med i Artistkatalogen. För icke-medlemmar kostar det 1250 kronor om året.