Film & TV-året 2024

Välkommen till Film & TV-året 2024! Året då Scen & Film satsar särskilt på film- och tv-arbetare med arrangemang under filmfestivaler och andra branschmöten, utbildningar och nätverksträffar.

Nu drar Scen & Film igång Film & TV-året!

Utvecklingen för strömningstjänsterna har i grunden förändrat hur vi finansierar, producerar och konsumerar film och TV. Det har inneburit en växande arbetsmarknad för film- och tv-arbetare, men den snabba tillväxten har varit ansträngande för arbetsmiljön och vi har tagit flera initiativ till att skapa tryggare arbetsplatser och till att stärka kompetensförsörjningen.

Branschen har ofta ett kortsiktigt tänk från produktion till produktion, men därför är hållbara förutsättningar desto viktigare. Fortfarande finns det bolag som väljer att inte träffa kollektivavtal – det vill vi ändra på. Det ska gå att växa i sitt yrke och fortsätta utvecklas i sitt arbete genom livets olika skiftningar. Arbetstider måste planeras på ett hållbart sätt så att ingen far illa eller slits ut i förtid. Den som arbetar inom film och TV har rätt till ett tryggt arbetsliv.

Håll koll på våra aktiviteter under året så gör vi skillnad tillsammans!

– Simon Norrthon, Förbundsordförande Scen & Film