Öppna dörren! Mentorer till nyanlända sökes

Tio nyanlända personer med yrkesbakgrund inom scenkonsten ska få möjlighet att göra praktik på fem institutioner i Stockholm. Samtidigt får institutionerna möjlighet att bredda sin kompetens.
Teaterförbundet deltar i projektet, som kallas kompetensintegration, tillsammans med Riksteatern, Svensk Scenkonst och Arbetsförmedlingen Etablering.

Personerna som deltar i projektet kommer att ha en handledare på sin praktikplats. De ska också få en mentor, som de träffar en gång i månaden under hösten. Teaterförbundet söker nu personer som vill vara mentorer.

Mentorn ska vara medlem i Teaterförbundet och känna till scenkonstbranschen, men inte arbeta på den aktuella scenen. Mentorskapet sker på frivilligbasis och ingen ersättning utgår. Ett informationsmöte kommer att hållas senare i vår.

Skådespelaren Cecilia Nilsson kommer tillsammans med Teaterförbundets kansli att matcha mentorer och adepter. Urvalet ska vara klart i juni.

Är du intresserad av att bli mentor? Skriv några rader (max en halv A4) om vem du är, vilket yrke du har, samt kontaktuppgifter, och skicka till Åse Axberg på Teaterförbundet: ase.axberg@teaterforbundet.se
Skriv ”Mentorskap” i ärenderaden.