Sashiko med skyddsombud på Bibu

Under årets scenkonstbiennal för barn och unga, Bibu i Helsingborg, medverkar Scen & Films yrkesavdelningar med flera seminarier.  Du har också tillfälle att prata arbetsmiljö med regionala och lokala skyddsombud, samtidigt som du kan pröva på den japanska lapptekniken sashiko! Vi bjuder på kaffe!

Seminarier

18 maj: Dramaturger! Vad gör vi på jobbet? (Dramaturgavdelningen)
Läs mer
18 maj: Samtal om scenografi (Scenograf- och Kostymavdelningen)
Läs mer
20 maj: Vem är koreografen? (Dansavdelningen)
Läs mer

Sashiko med skyddsombud

Lokal: Helsingborgs Arena, Övre foajé 3
Tid: 18 maj, 11-13, 19 maj, 10-12 och 20 maj 09.30-11.30

Sashiko med skyddsombud är samtal och handarbete för och med skyddsombud på Scen och Films verksamhetsområde och andra som är intresserade av arbetsmiljö. Tillsammans lagar och lappar vi kläder och andra textilier (en praktik som på japanska kallas boro) med en broderimetod som kallas Sashiko.

Medan vi handarbetar pratar vi om olika frågor som rör arbetsmiljö och angränsande områden som rehabilitering, bemötande och jämlikhet. Vi förlänger hållbarheten på de textilier vi tar hand om och lagar och pratar om hur vi kan förbättra vår egen och vår verksamhets hållbarhet genom bättre arbetsmiljö.

Handarbetet gör samtalet eftertänksamt och personligt och textilierna påminner oss om vi pratat om efter samtalets slut. Tyg, nål och tråd finns på plats, ta gärna med något att laga. Alla är välkomna att delta i samtalet med eller utan handarbete.