Scen & Film får ny förbundsdirektör

I höst tillträder Camilla Brown som ny förbundsdirektör för Fackförbundet Scen & Film.

Camilla Brown kommer närmast från Lärarförbundet, där hon varit enhetschef och biträdande förhandlingschef. Hon är en erfaren ledare med lång erfarenhet från den fackliga världen och med hög expertis inom arbetsrätt, EU-rätt och internationellt arbete.

– Vi är mycket glada att ha rekryterat Camilla Brown som vår nya förbundsdirektör. Hon har en gedigen facklig bakgrund, med stor förhandlingsvana och hög arbetsrättslig kompetens. Våra medlemmar arbetar på en rörlig och föränderlig arbetsmarknad och Camilla är helt rätt person till att utveckla och driva förbundet framåt för att ytterligare förbättra villkoren för våra medlemmar, säger Simon Norrthon, förbundsordförande i Scen & Film.

Camilla Brown tillträder som förbundsdirektör för Scen & Film den 26 september och blir då även vd för Upphovsrätt Scen & Film.

– Jag ser mycket fram emot att arbeta för Scen & Films medlemmar, yrkesgrupper som har en viktig roll för demokratin och samhällsutvecklingen. Vi ska arbeta för att de får ett bra yrkesliv med samma rättigheter som den övriga arbetsmarknaden, säger Camilla Brown.

Camilla Brown efterträder Mika Romanus, som den 15 augusti tillträder som direktör för Konstnärsnämnden.