Scen & film nr 7-13

Filmens främste fixare

En brummande bil passerar lite på avstånd i Göteborgs containerhamn där Ella Lemhagens inspelning av ”Pojken med guldbyxorna” pågår. Jakten på de mytomspunna guldbyxorna är igång som bäst, pojkens pappa har kidnappats och huvudpersonen Mats förhandlar med kidnapparna i ett trångt mellanrum bland jättelika containrar.

– Vi har flera specifika och lite svåra locations i den här filmen, säger Alexander Jönsson, ansvarig platschef för inspelningen och den som nosar upp de miljöer filmen utspelar sig i.Redan i maj började han leta miljöer och Alexander tittade på flera andra containerhamnar innan han beslutade sig för just den här platsen.

Skräck invaderar scenkonsten

Glöm sex och naket. Nu är det fruktan som ska locka publiken till teatern. För aldrig har vi sett en sådan hausse av rysarpjäser i Sverige. Scen och film har träffat Sveriges enda skräckteater-guru, Rikard Lekander.

Triss i gränsöverskridande musikalkonst

Bästa artist på Amerikas största teaterfestival – The New York International Fringe Festival 2013.Den utnämningen fick musikalartisten Jonas Nerbe i augusti för sina insatser i enmansmusikalen ”William”. Tillsammans med kompositören Jan-Erik Sääf och regissören Andreas Boonstra har han konsekvent och nyfiket utforskat gränserna för nyskriven svensk musikdramatik.