Teaterförbundet på Pride

Teaterförbundet deltar i Stockholm Pride den 31 juli – 4 augusti och finns på plats i TCO-tältet alla dagar. Vi arrangerar också ett seminarium och deltar i paraden!

TCO är stolt huvudsponsor av årets Stockholm Pride och alla TCO-förbund deltar gemensamt under parollen ”Tillsammans för ett framgångsrikt arbetsliv”. Förbunden går också under gemensam flagg i Pridetåget på lördagen.

Seminariet ”Hur öppen är scenkonsten?” handlar om villkoren för homosexuella kvinnor inom scenkonsten och filmbranschen. Har kvinnorna osynliggjort sig själva för rädslan att hamna utanför eller i stereotypa fack? Och vad kan ett lesbiskt nätverk inom Teaterförbundet betyda för att modifiera rädslan?

– Det är mycket glädjande att det lesbiska nätverk inom Teaterförbundet som bildades vid hbtq-festivalen i Göteborg nu får en uppföljning på Pride. Vi fortsätter att lyfta frågan om varför kvinnors homosexualitet är mindre synligt inom scen och film, och hittar vägar att förändra detta, säger Teaterförbundets ordförande Anna Carlson och hälsar alla varmt välkomna!


Hur öppen är scenkonsten?
– ett samtal om villkoren för homosexuella kvinnor inom scenkonsten och filmbranschen

Medverkande:
Gertrud Larsson, regissör och dramatiker
Tora L Norgård, producent
Lolo Denward, dansare och koreograf
Helena Sandström, skådespelare
Samtalsledare: Judit Benedek, regissör

Tid: fredag den 3 augusti, 12.15-13.15
Plats:
Pride House, Kulturhuset vid Sergels torg

Vill du veta mer eller gå med i paraden?

Kontakta Elin Åman, ombudsman på Teaterförbundet med ansvar för diskrimineringsfrågor:
elin.aman@teaterforbundet.se